VITENSKAPEN BAK MACUSHIELD™

God ernæring går hånd i hånd med generell helse og velvære*, men enkelte næringsstoffer finnes i høyere konsentrasjoner i øyet, som for eksempel lutein, meso-zeaxanthin og zeaxanthin.

Netthinnen

Netthinnen er det lyssensitive vevslaget som ligger bakerst inne i øyet. Den virker som filmen i et kamera; bilder kommer gjennom øyelinsen og fokuseres på netthinnen. Netthinnen konverterer så disse bildene til elektriske signaler og sender dem via den optiske nerve til hjernen.

Makula

Makula er en del av netthinnen – et område bak i øyet som er ansvarlig for vårt sentrale syn. Makula gir oss et skarpt og detaljert syn på det vi ser rett mot, noe som er essensielt for aktiviteter som lesing og bilkjøring.

Makulære karotenoider

Makula er den mest sensitive delen av netthinnen, og har en svært høy konsentrasjon av lys-sensitive celler som hjelper oss til å oppnå dette detaljerte sentralsynet. Kroppen lager et naturlig depot av de makulære karotenoidene i makula-området.

Makulært pigment

Dette kalles det makulære pigment, og ser ut som et gult område bakerst i øyet. De tre makulære karotenoidene er lutein, zeaxanthin og meso-zeaxanthin. Meso-zeaxanthin er spesielt konsentrert i senter av det pigmenterte området.

Næring for makula

Makulære karotenoider finnes i høy konsentrasjon på netthinnen bakerst i øyet, i makula. Lær mer om næring for makula i denne korte videoen. 
-Engelsk tale og tekst

Kilder til makulære karotenoider

Kroppen kan ikke selv produsere makulære karotenoider, så vi må få det inn via kosten. En gjennomsnittlig vestlig diett inneholder daglig cirka 1,3-3 mg av disse karotenoidene.

Lutein

Lutein finnes i mørke grønne bladgrønnsaker – som spinat og kål – i tillegg til i mais og egg.

Meso-zeaxanthin

Meso-zeaxanthin finnes hovedsakelig i fiskeprodukter, spesielt i skinnet til laks, sardiner og ørret.

Zeaxanthin

Zeaxanthin finnes, som lutein, i mørke grønne bladgrønnsaker, samt i mais og egg.  

Visste du at?

MacuShield inneholder alle de tre karotenoidene, noe som gir 10 mg lutein, 10 mg meso-zeaxanthin og 2 mg zeaxanthin per dag. Denne formelen med makulære karotenoider har blitt utviklet i samarbeid med ledende øyespesialister. De makulære karotenoidene i MacuShield er hentet fra ringblomst (Tagetes Erecta), som er spesielt dyrket for dette formålet. MacuShield er et kosttilskudd og kan ikke erstatte et balansert kosthold.

*MacuShield Original+,  inneholder vitamin B2, som hjelper til å opprettholde normalt syn.