MediPearl

Øyemaske for behandling av tørre øyne

MediPearl ertsatter TheraPearl på det nordiske markedet. 

Øyemaske som lindrer tørre, trøtte og hovne øyne. Kan brukes både som kjøle- eller varmebehandling. 
Øyemasken inneholder små myke perler og former seg etter ansiktet. Perlene er laget av vann, glycerol og natriumpolyakrylat, materialet er helt fritt for BPA, ftalater og lateks. Masken er klassifisert som medisinsk utstyr.
Masken former seg etter ansiktet og gir god komfort og lindring, også ved hodepine. Kan brukes flere ganger.

Den kan rengjøres og desinfiseres uten at maskens integritet svekkes. Dette er ypperlig ved bruk i praksis for oppvarming av meibomske kjertler i forbindelse med IPL behandling. Strikken muliggjør behandling i sittende stilling.

MediPearl kan som varmemaske brukes til effektiv behandling av :

  • Meibomsk kjertel dysfunksjon (MGD)
  • Tørre øyne
  • Blepharitt
  • Sti på øyet
  • Chalazion

Som kjølemaske gir den god lindring ved hevelser, inflammasjoner, trøtte øyne og hodepine.

Hva er meibomsk kjertel dysfunksjon?
Langs kanten av øvre og nedre øyelokk ligger en rekke små talgkjertler, de meibomske kjertler, som utskiller et oljeaktig sekret. Dette sekretet er nødvendig for å smøre og rengjøre øyets overflate, og for å stabilisere og hindre fordamping av den normale tårefilmen. Hvis kjertlene ikke fungerer som normalt , tykner sekretet til en voksaktig substans som tetter igjen kjertlene. Dermed smøres ikke øyets overflate tilstrekkelig, og man kan oppleve en sår, tørr og stikkende følelse. Det unormale sekretet endres fra fast voks tilbake til olje ved en temperatur rett under 40 grader celsius. Kjertlene åpnes når kantene av øyelokket varmes tilstrekkelig og masseres rett etter varmebehandling. Ved gjentatte behandlinger kan sekretet og tårevæsken flyte som normalt.

Bruksanvisning

Masken brukes på lukkede øyne i høyst 20 minutter om gangen. Ved gjentatte behandlinger skal det være minst 20 minutter pause mellom hver behandling. Masken rengjøres med mildt såpevann og kan gjenbrukes mange ganger.

VARM behandling: Øyemasken varmes i mikrobølgeovn til behagelig temperatur. Sjekk alltid at masken ikke er for varm før bruk.
Les bruksanvisningen som er trykket på forpakningen og baksiden av masken.

Anbefalt oppvarmingstid er avhengig av mikrobølgeovnens effekt:
700 W ~15 sek
1000 W ~ 12 sek
1250 W ~ 10 sek

KALD behandling: Øyemasken kjøles enkelt i fryseren i minst to timer.