OPTASE® Protect

Vi utvider OPTASE® serien med et nytt produkt for behandling av tørre øyne

OPTASE® PROTECT er en effektiv, men skånsom rensespray for hygienisk behandling av øyelokk, øyevipper og huden rundt øynene. Trippel effekt – er effektiv mot skadelige bakterier, sopp og virus. Egner seg utmerket for daglig bruk. Fri for konserveringsmidler.

Hva er Hypoklorsyre?

Hypoklorsyre (HOCI) er kroppens eget antimikrobielle substans som produseres av de hvite blodcellene og fungerer som førstelinje ved motstand mot skadelige bakterier.

Den er kjent for sine kraftige antimikrobielle egenskaper og brukes innenfor en rekke områder, inkludert helsevesenet, mattrygghet og generell hygiene.

Hvordan produseres HOCI?

HOCl blir laget ved hjelp av en teknologi som kalles elektrokjemisk aktivering (ECA). Dette skjer ved å bruke elektrisitet til å dele opp vann som inneholder salt (natriumklorid). Den aktive substansen, hypoklorsyre, er bærekraftig og trygg for mennesker, dyr og miljøet.

Hypoklorsyre produseres også naturlig i kroppen av de hvite blodceller som en del av immunresponsen. Dette viser at det er en naturlig og nødvendig forbindelse for helbredelse og beskyttelse.

Hvilke fordeler har HOCI?

  • Effektivitet mot mikroorganismer
  • Lav toksisitet
  • Miljøvennlig
  • Naturlig forekommende

Hvorfor bør OPTASE® PROTECT velges som et ledd i behandling av tørre øyne?

Quorum sensing (QS) er en biologisk prosess der bakterier kommuniserer med hverandre ved å oppdage og reagere på tettheten av andre celler.

Når en viss mengde bakterier oppnås, sender de små signaler til hverandre. Når nok signaler (autoinducere molekyle) er sendt, aktiveres spesifikke gener, og bakteriene kan begynne å produsere f.eks. slimete biofilmer som igjen kan påvirke tårefilmen og være et ledd i årsaken til tørre øyne.

I DEWS II rapporten er ett av de første stegene for behandling av tørre øyne å ivareta øyelokkshygiene. Dette vil redusere og normalisere bakterieflora. OPTASE® PROTECT hjelper med å oppretholde normal bakterieflora gjennom bedre hygiene.

God øyelokkshygiene er viktig også pre- og postoperativt i forbindelse med okulære operasjoner.  Å opprettholde god øyelokkhygiene kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner, fremheve tilheling og forbedre pasientenes resultat.

Referanser:

https://www.tearfilm.org/dettnews-tfos_dews_ii_patient_summary/6814_5519/eng/
https://asm.org/Articles/2020/June/How-Quorum-Sensing-Works
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7366917/
https://www.beos.ca/eyelid-hygiene-and-dry-eye-management-pre-and-post-cataract-surgery/
https://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2268129