Hylo-DUAL INTENSE

Intensivt smørende øyedråper for kronisk tørre øyne.

Stabiliserer tårefilmen og lindrer inflammatoriske symptomer.​

Svie, kløe, rennende øyne, ruskfølelse og tørrhetsfølelse er symptomer på et irritert øye, og ofte et tegn på for lite fuktighet. Hylo Dual Intense® er spesielt fordelaktig på grunn av sine to aktive og utfyllende ingredienser. Dråpene inneholder høy konsentrasjon av hyaluronsyre 2 mg/ml og ektoin 20 mg/ml, som gir langvarig lindring av inflammatoriske symptomer. Dette er den mest viskøse dråpen i Hylo-serien, som også er helt fri for konserveringsmidler.

Hyaluronsyre - fukter og beskytter

Hyaluronsyre er et stoff som finnes naturlig i kroppen, også i øyet. De viktigste egenskapene til hyaluronsyren er at den smører og binder vann. Den lager en stabil, smørende og fuktende film på øyets overflate som ikke så lett skylles av. Dette sørger for god beskyttelse av cornea og conjunctiva, samt at øyelokket glir lett over øyet. Alle Hylo-produktene inneholder høykvalitets hyaluronsyre med lange molekylkjeder.

Ektoin - stabiliserer og lindrer

Ektoin er et stoff som utvinnes av mikroorganismer som lever under svært ekstreme forhold (for eksempel ørken og salte innsjøer). For å overleve og være beskyttet mot disse tøffe forholdene, danner mikroorganismene den naturlige substansen ektoin. Ved å kompensere for variasjoner i salt- og væskenivå vil ektoinet hjelpe mikroorganismene å overleve. Disse egenskapene utnyttes i Hylo Dual Intense®, og ektoinets rolle i øyedråpen er å øke vannbindingen i tårefilmen og dermed lage en fysiologisk barriere mot inflammatoriske irritasjoner i øyet. Samtidig vil ektoinet stabilisere tårefilmens lipidlag og beskytte mot videre fordamping av tårer.

Ektoinets egenskaper:​

  • Spesielt høy evne til å binde vann, og det bindes svært kompakt.
  • Er kjemisk inaktiv, utgjør en mekanisk cellebeskyttelse og beskytter mot osmotisk stress.
  • Beskytter mot proteindenaturering. Omgir proteinet med sitt store og sterkt bundne hydreringsskall, og gjør denaturering termodynamisk ugunstig. Proteinet stabiliseres i sin naturlige struktur. 
  • Danner et vannrikt skall på den okulære overflaten og øker vannbinding av de polare delene av lipidmolekylet, samt øker lipidmolekylets mobilitet og elastisitet.
  • Beskytter mot inflammasjon av den okulære overflaten, og mot kontakt med allergener.